Bár Dió kettünk közül a nagyobb szakács, erre a programra gimnáziumi barátnőm Andi hívta fel a figyelmem és invitált tartsak vele. Arra számítottam, hogy kevésbé ügyes szakácskodásomat megcsillogtathatom örömmel vettem tudomásul, hogy figyelni, kérdezni és csak enni kellett a program alatt. Jó-jó a rántottát együttes erővel, felváltva görgettük szögletesre. Összesen hatan voltunk a kedves budai lakásból kialakított konyha-ebédlőben, ahol a főzőleckék folynak.
Közel áll hozzánk (Dióval, bár szerintem Andival is) a japán életmód. Nekem mindig a slow szemléletet juttatja eszembe. Minden ételnek külön tányér, külön érvényesülő, elkülönülő mégis sokszínű ízvilág. Mennyivel másabb a mindent egybeturmixoló magyar konyhánál, ahol egyetlen karakteres íz dominálja a szádat reggeli közben.
Őszintén ajánlom a Negura Cooking élményét pároknak, barátokkal, családdal – főleg, ha jobban szeretetik nézni, ahogy a finom étel készül, mint csinálni. A kóstolás mellett kulturális betekintést, tudást, érdekes történeteket tálalt fel nekünk Gannoruwa Réka akinek volt mit mesélni, hiszen Tokióban a Niki’s Kitchen főzőiskolában japán háziasszonyokat vezetett be a magyar konyha világába.
A fényképezés közben jó pár alapanyagot és eszközt is sikerült vizuálisan felírni, Réka azt is elárulta hol tudunk autentikus alapanyagot venni. Nincs kifogás, aki valóban hazaakarja vinni a tanultakat van rá lehetősége. Bár éjszakába nyúlt a reggelink minden ízletes, finom volt. Engem személy szerint meghatott a tálalás, a figyelem és a törődés, amivel ez a pár óra tele volt. Hálás vagyok és köszönöm.
Menü (laktózmentes):
- 鯖の塩焼き / Saba shioyaki (Grillezett makréla)
- 御飯 / Gohan (Főtt rizs)
- 卵焼き / Tamagoyaki (Japán tojástekercs)
- 味噌汁 / Miso leves
- ほうれん草の胡麻和え / Horenso No Gomaae (Spenót szezámöntettel)
- 漬物 / Tsukemono (Pácolt zöldség)
Programokért látogasd meg a Negura Cooking honlapját! www.neguracooking.com
A képek és az élmény ideje: 2022. július 22. Budapest