fbpx
#MutiMitKönyv

Storytelling – A történetmesélés ereje, könyvajánló

Sokak számára a történetmesélés csak egy trendi buzzword, amit kötelező beépíteni ha marketinggel vagy közösségi médiával foglalkozol. Carmine Gallo Storytelling – a történetmesélés ereje című könyve, azonban rávilágít arra, hogy mekkorát tévednek azok akik ebben a hitben élnek. A storytelling ősi erő, kreatív kifejezési forma és az egyik leghatékonyabb eszköz egy vállalkozó kezében, ami ráadásul élvezetessé teszi a kommunikációt minden fél számára.

Storytelling avagy a történetmesélő típusok

A 346 oldalas könyv öt fejezetben mutatja be a különféle történetmesélőket, stílusosan saját személyes sikertörténeteiken keresztül.  Ezekben az élet sztorikban megtaláljuk azokat a technikákat amik a történetmesélés alapjait jelentik. A feldolgozásban segít, hogy minden fejezet végén egy rövid bekezdésben vagy gondolatban megtaláljuk a fejezet lényegét.  

Carmine Gallo kommunikációs coach, keynote speaker, a Harvardon oktató és az átalakító (transzformációs) kommunikáció szakértője. Újságírói és hírbemondói múltja biztosítja, hogy pontosan tudja milyen ereje van egy jó történetnek, ha azt megfelelően tudjuk közölni. Kilenc könyve jelent meg eddig amelyek mind a történettel, a történetbe ágyazott kommunikációval. az előadással, az ötletek eladásával foglalkozik. A transzformációs kommunikáció ezeknek a részterületeknek közös eleme.

Csak akkor tud az ember ihletet adni, ha maga is ihletett. A storytelling művészetét úgy tudja elsajátítani, ha mélyre ás és megkeresi miért lelkesedik igazán vagyis a hivatását.

Carmine Gallo – Storytelling – a történetmesélés ereje

A könyv, amit mint az esti mesét újra és újra el fogod olvasni

Számomra a Storytelling nemcsak élvezetes olvasmány, de nagyon hasznos szakmai tankönyv is. Egy olyan könyv, amit eddig kétszer olvastam újra, rendesen alá húztam benne minden fontos elemet, és bejelöltem a legfontosabb oldalakat. Valahányszor kampány tervezek előveszem, de ha csak egy kis inspirációra van szükségem akkor is tökéletes társ a kora reggeleken vagy a késő estéken.

Inspiráló a sikeres embereknek a története, élvezetes belelátni, hogy a sikerüket minek köszönhették. Még izgalmasabb hogy van lehetőségem arra hogy megpróbáljam átültetni mindezt a gyakorlatba és a saját hasznomra fordítani. Rettentően szeretem a könyv végén található összefoglalást, ahol minden fejezetből felsorolásra kerültek a történetmesélő elemek és a kérdések segítik egyrészt a könyvre való visszaemlékezést, másrészt így ültetjük át az eszközöket a saját kommunikációnka. Számomra ez az egyik legnagyobb érték egy könyvben azonkívül, hogy vicces, könnyen olvasható és inspiráló.

További magyarul is megjelent könyvek Carmine Gallo tolmácsolásában:

Related posts
#MutiMit

Negura cooking - All day breakfast japán módra

Bár Dió kettünk közül a nagyobb szakács, erre a programra gimnáziumi barátnőm Andi hívta…
Read more
#MutiMit

Brené Brown, a teljesszívűek hírnöke

Miért félünk a sebezhetőségtől? Kik a teljesszívűek? Brené Brown a 2010-es TedxHouston…
Read more
#MutiMitKönyv

TACIT

Nagyságrendekkel jobb élet? Gondolkoztál már rajta hogy milyen lenne? Na és, mi tart vissza…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük