fbpx
#MutiMitKönyv

Alkalmazottból vállalkozó

Sokak számára csábító lehet a vállalkozó létforma, a nagyobb szabadság, a kötetlenség, ám nem való mindenkinek. A vállalkozói lét nem gyógyír mindenre, ezért is fontos letisztázni saját magadban azt, hogy mivel nem vagy elégedett a munkahelyeden. Könyvajánló.

A kólásdobozba szorult sasmadár*

Dallos Zoltán 33 évesen lépett ki az alkalmazotti létből, azóta szabadúszó vállalkozó. A multiknál átélt stresszt, a hajszolt életmódot az egészsége szenvedte el, 29 évesen már két szívműtéten túl volt. Digitális nomádként stratégiai marketinggel és kommunikációval foglalkozik, a DLX Media Kft-vel kisvállalatok hirdetéseit kezelik. Közösségalkotó ember, rendezvénysorozatával, az Üzlet és Utazással, különböző szemléletű embereket köt össze, és mutat be a nagyközönségnek.

vállalkozó
Kép: Csiki Vivien / Igényesférfi.hu


Dallos Zoltánnal először saját rendezvénysorozatán, az Üzlet és Utazáson, találkoztam a Lurdyban, az Alkalmazottból vállalkozó könyv megjelenése után pár hónappal. A Helyfüggetlenség napja számomra annyira inspiráló esemény volt, hogy nem volt kérdés, éreztem, hogy el kell olvasnom Zoltán könyvét. 

“Az ember csak azt bánja igazán, amit nem tett meg.”

Dallos Zoltán: Alkalmazottból vállalkozó

Az Alkalmazottból vállalkozó azért is hiánypótló a piacon, mert nem festi elénk a digitális nomádság tejjel-mézzel folyó kánaánját, amivel sokaknál találkozok. Nem azt mondja, hogy mindenképp legyél vállalkozó, mert akkor leszel a helyeden. Hanem azt, hogy ha gondolkozol a váltáson, vizsgáld meg mi az amivel elégedetlen vagy a jelenlegi helyzetedben, tudod-e alakítani. Ha ezután az jön ki, hogy az alkalmazotti léttel van a problémád, akkor válts. Elvégre mi baj lehet? 

A könyv mellet szól, hogy rengeteg gyakorlati feladatot ad olvasás közben (pl.: személyes SWOT-elemzés), amelyek elvégzésével tudsz magadon dolgozni. Ráadásul végigkövethetjük az alkalmazottból vállalkozóvá válás folyamatát Zoltán példáján keresztül. Nekem nagyon sokat adott, a gondolatmenete tisztította a képet előttem, elindított egy úton, melynek köszönhetően ma ott tartok ahol.

Dedikált példányunk Ginával

A következő Üzlet és Utazás rendezvényre itt tudtok regisztrálni. A regisztráció semmilyen más kötelezettséggel nem jár. Előnye, hogy amennyiben a rendezvény meg lesz tartva, úgy early bird kedvezmények kapcsán a többiek előtt fogsz email értesítést kapni! Én nem hagynám ki! 🙂

* Ha idáig elolvastad a bejegyzést, akkor elárulom, a kólásdobozba szorult sasmadarat is a könyvből vettem kölcsön. Zoltán jó barátja Illés Adorján, biciklivel körbetekerte a Földet, és ő használta ezt a szemléletes hasonlatot arra a szituációra, amikor valaki olyan keretek között mozog, ami összenyomja és helyzetéből adódóan nem tudja kibontakoztatni képességeit.

Related posts
#MutiMitTanulsz

A fizikai tapasztalás útján a boldogság felé: Ébredj rá a szenzoros fizikai w1-szint szerepére az életedben

2021 őszén kezdtem meg integrál pszichológiai tanulmányaimat az Integrál Akadémián. Így a…
Read more
#MutiMit

Negura cooking - All day breakfast japán módra

Bár Dió kettünk közül a nagyobb szakács, erre a programra gimnáziumi barátnőm Andi hívta…
Read more
#MutiMit

Brené Brown, a teljesszívűek hírnöke

Miért félünk a sebezhetőségtől? Kik a teljesszívűek? Brené Brown a 2010-es TedxHouston…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük