fbpx
PHOTOJOURNAL

Sarah Amber – élménybeszámoló

Mi volt a cél?

2019. áprilisban kezdtem el az OKJ fényképész képzést, aminek vizsgamunkájára a reklám-modell kategóriát választottam. Ennek lényege, hogy legyenek termék fotók és legalább egy modell, aki viseli, használja a terméket vagy legalább átadja annak életérzését. Mivel ez ebben a témában láttam ismerős témát (modell) és kihívást (termék) ezért ezt választottam. Hamar szembe is jöttek velem egy kedves barátnőm Regina saját készítésű ékszerei. Így a termék már meg is volt.

Mi volt a koncepció?

A koncepcióm biztosan tudtam, hogy Regiből szerettem volna kiindulni és mivel ő az alkotó rajta keresztül csatornázni a fülbevalók személyiségét. Az első sárgás fülbevalóról a reggeli, hajnali arany napsugarak jutottak eszembe és Regit is pontosan ilyennek ismerem. Sugárzó, erős, reményekkel teli, teljesen természetes, nyílt, sugárzó. Úgy éreztem a másik két fülbevalóban is nagyon sok a szenvedély, a szabadság és a természet. Meditálva a fülbevalókról az égbolt jutott eszembe, a felhők, a szél elem, a szabadság. Ezzel egy időben találtam meg Flaviát és Lizát, akikre nagyon is illettek ezek a jellemzők és tökéletesen beleillettek a koncepcióba. Összeállt a storyboard.

A fotózás

A fotózás helyszíne az egyik törzshelyem az Indoor Fotóstúdió szolgált. A fotózásra 4 órát szántunk, mivel a csodálatos Tóth Mariannát kértem fel, hogy a lányoknak a friss, üdeséget, fiatalságot és misztikumot szimbolizáló szeplőket fel fesse. Marianna túlszárnyalta minden elvárásom és a lányok gyönyörűen, természetes sminkben libbentek a kamera elé.

Nézd meg milyen szuperül készültek a sminkek!

Regina Sminkje
Liza sminkje
Heni sminkje

Kiegészítők

Mivel szeretek sokféle kiegészítővel készülni, így az ékszereken kívül megint „túl sok” ötlettel készültem. Dió segített előkészíteni a lebegő „bolygókat” , de nálam voltak a virág koszorúk, külön erre az alkalomra vettem négy különböző virágot és növényt, sálakat és az új kedvenceim a cukorka „színfóliák” amiket végül be is vetettünk.

Az eredmény / editing

Íme pár nyers kép Regiről. Gyönyörű mosoly

A retusált, végleges képek

Liza

Lizát Diónak köszönhetem, és köszönöm bizony. Lizát is imádta a kamera és teljesen mindegy volt, hogy a kalapom, a vörös fejdíszt, rózsát vagy a páfrányt adtuk oda neki mindegyikkel csodálatos képek készültek. Jól szórakoztunk és annak ellenére, hogy alig 30-40 percet töltöttünk a fotózással és kétszer át is öltöztünk minden szettből lett 5-10 akár azonnal használható szuper fotó.

Retusált képek

Heni képei

Heni egy váratlan áldás. Az eredeti koncepciót egy olasz virtussal megáldott, természetes göndör hajú barna hajú lányra terveztem, szerettem volna, hogy mind a három lány barna szemű legyen, de Flavinának sajnos két héttel a fotózás előtt le kellett mondani a programot. Igen, ám de Kálmán Henrietta nem helyettesítette, hanem új színt vitt a fotózásba. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen sikeres és tehetséges színésznő állt a kamerám elé.

Nyers képek

Retusált képek

A termékfotók

Portré fotózásban van pár év gyakorlatom, így az nem volt kérdés, azokban lesz olyan kép, amit a koncepcióba beillesztve tudok majd használni. A kihívást az jelentette, hogyan tudom a hangulatot, az életérzést átadni úgy, hogy a termékek, az ékszerek otthoni körülmények között is vonzó, vásárlásra ösztönző marketing/reklám képek legyenek.

Így készültek a termékfotók

A felfüggesztett ékszereke

Napfelkelte

Amikor a modell és a termék találkozik, avagy működik-e a reklám?

Bár a végeredmény minden részvevőnek tetszett és annyira megtetszettek és közel kerültek hozzám az ékszerek, hogy kettőt meg is vettem Regitől, végül nem ezeket a képeket adtam be a vizsgamunkámnak. Habár a képek önmagunkban – szerintem – csodálatosak, az egyik tanárom rávilágított, hogy sajnos eléggé katalógus képek lettek. A modell képek nem elég életszerűek. Mivel a hangsúly a fülbevalón van, ezek a képek a divat kategóriába illenek.

A különböző fotóstílusok és elvárásokat tanulom most és rettentőek büszke vagyok erre a munkára és hogy ilyen csodálatos embereket ismerhettem meg és dolgozhattam veletek, tudom hogy nem utoljára.

Köszönöm Nektek lányok!

SŐT, megszületett egy új koncepció a Mandala portré, amiről hamarosan írok. StayTuned! 😉

Related posts
FotózásPHOTOJOURNALStúdiójárás

Studio Madison – Portfólió fotózás

2019 decemberben voltam először a Studio Madison fotóstúdióban, szerelem volt első látásra.
Read more
FotózásPHOTOJOURNAL

LMBTQI+ Szerelmünk színei

Valentin-napi fotózás 🏳️‍🌈⁣ Bár nem kizárólag februárban szeretjük egymást…
Read more
PHOTOJOURNAL

Így fotózz az Instagramra - 1. ÉLŐ workshop beszámoló - Flatlay

Az Így fotózz az Instagramra workshop gondolata két éve fogalmazódott meg bennem, amikor ezzel…
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük