fbpx
Rólunk

Hétből öt – 44.

Ez a hét is fénysebességgel telt el, nem tudom hova tűntek a hétköznapok. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy Gi mellett már a szombat reggeli kávémat kortyolgatom (szigorúan kotyogósból!). Na de mivel is röpült el ez az idő?

Játék a szabadban – Nemrég bukkantam rá a Mistory nevű alkalmazásra, ami nagyon klasszul keresztezi a városi sétás játék és a virtuális történetmesélés elemeit. Én a „Gyilkosság a Deák téren” című játékukat vittek végig legutóbb. A Danubius-kúttól induló story egy lazább 30-40 perces sétával bejárható, és menet közben egyszerűbb játékmechanikai feladványokat kell megoldanunk (GPS érzékeny a program, így a menj oda/keresd meg/ olvasd le a falról kombinációk mindegyike elég flottul működik), melyeket különösebb helyismeret és lexikai tudás nélkül is teljesíthetünk.

Játék otthon – Új játékkal bővült az itthoni kollekció, méghozzá a bogár sakknak is nevezett Hive-val, ami egy nagyon jó stratégiai, kétszemélyes játék. A játékról egy gyorstalpaló a d3meeples youtube csatornáján:

Játék a kérdésekkel – Diane Stopyra cikkét olvasva újabb megerősítést kaptam a kérdések, kérdezés fontosságáról. A hétköznapi létünk során oly sokszor hanyagolt képességünk – a kérdezés – gyerekként még annyira magától értetődően jön. A megismerés vágyától vezérelve kíváncsian kérdezünk. Sokat. Sőt. Még annál is többet. Ám felnőttként feltett kérdéseink száma a tizedére csökken. Vajon miért van ez? Nem érdekelne minket már a világ? Belefáradtunk a sok kérdezésbe?
Olvasd el Diane cikkét, amiben 9 pontba szedte nekünk össze azt, hogy miért érdemes többet kérdeznünk!

Játék a vízben – idén decemberben tervben van egy akvárium beszerzése, benne csudiszép halakkal. Erre készülünk már egy ideje, sokat olvasunk, tervezgetjük a jövőbeli halállományt, amihez nagy segítséget nyújt The King of DIY Youtube csatornája.

És ha hétvége, akkor újra esemény: Idén van szerencsénk eljutni a Yamato koncertre, amit már mindketten évek óta tervezünk. Nagyon izgatottan várjuk a japán dobosok estjét, tuti, hogy nagy élmény lesz. Egy kis ízelítő a Yamato nem mindennapi játékából:

Dió


A frissen pörkölt, főtt kávét Ozgu Ozden-nek köszönöm! Thx!

Related posts
Rólunk

Fél perc

Szerda reggel. A fél város még alszik, amikor én tartok a körúton, s megyek a megnyugvás…
Read more
Rólunk

Rainchester

2018. január. A gépünk landol Manchesterben (UK), ahol két éjszakát, egyetlen teljes napot…
Read more
Rólunk

A címkék sokszínűsége

Kövér. Büdös. Szőrös. Csúnya. Buzi. Travi. Bajszos. Ízléstelen. Izzadt. Csóró. Páva.
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük