fbpx
Rólunk

Hétből öt – 43.

Felmondás és újrakezdés. Nekem az ősz az igazi tavasz. Jöjjön a heti tökös ötös, tőlem Neked. Öt férfi – ha már jövőhéten Movember, – aki Téged is simán le vesz a lábadról, ahogy ezen a héten engem.

Simon Cowell

A héten egy kis chill keretében elkezdtem nézni a 2018-as America’s Got Talentet a Netflixen. Simon Cowell már akkor a kedvenc zsűritagom volt (ever), amikor még csak a Britain’s Got Talent bontogatta a szárnyait. Példaképem, mert üzletemberként sikeres, lenyűgöz ahogy bárkiről megállapítja mi áll jól neki – igazi tehetség mágnes, vérprofi; valamint emberként…hogy is mondjam, emberi. A szó legtisztább, legegyszerűbb és legfennköltebb értelmében. Sallangoktól mentes, közel sem tökéletes, néha rideg, de a hatalmát (ami lássuk be, nem csak azért van, mert övé a műsor) mások felmelésére és helyreigazítására használja. Erre tökéletes példa az egyik kedvenc felvételem:

Leonardo DiCaprio

Oké. Leoval elfogult vagyok. 12 éves korom óta rajongok érte. Először csak a huncut mosolyáért, aztán a remek filmválasztásokért, végül pedig a jól ismert aktivitásáért. Kevés igazán híres embert követek Instagramon, de számomra ő az, aki elsőkézből hozza a világ környezetvédelméről és a globális felmelegedésről szóló ijesztő vagy épp felemelő híreket.

MatthewHussey

Jó-jó. Kedvezek a csajoknak, akik szeretik, ha egy pasi nem csak okos, de szexi is. Konkrétan néha az-az érzésem, hogy ez egy jól bevált trükk és csak azért választotta a randizás, pasiszerzés témáját coachként, mert tudta hogy a szexi külső, a brit akcentus és a Hogyan szedj fel egy pasit témára úgy repülnek rá a nők, mint legyek a cukros vízre.

A felszín alatt azonban Matthew kiváló mentálhigiéniás szakember, brilliáns előadó, a legnagyobb bizalmat kiépítő televíziós személyiség. A legnagyobb segítséget nyújtja mind a mai férfi, mind női társadalom számára. Sokat hallom panaszkodni a fiúkat és a lányokat. Látszólag mindkét fél totálisan ellentétes képet fest a másikról. Több a félreértesz, az identitás és társadalmi szerepzavar, mint valaha. Kell egy modern, vagány, vicces és rávilágító hatású ember, aki rendet tesz a fejekben. Köszi Matthew.

Sivaráma Svámi

Nem vagyok Krisna hívő. De kétévente elmegyek a Krisna völgybe, mert ott van valami, amit eddig egyetlen magyar vallási közösségben sem találtam meg. Béke.

Talán már Te is találkoztál ezzel a mosolygós úriemberrel, aki olyan könnyedén magyarázza el videóiban miért is vagyunk ostobák, mintha épp vizet tölteltene egy birkának. És talán pont ezt teszi: üde, frissítő vizet önt a pohárba. Mivel a változás a 2018-as évemben markánsan jelen van, nesze:

Why Change isn't Always a Good Thing ….

This video challenges whether change is really a good thing …

Közzétette: Sivarama Swami – 2018. október 18., csütörtök

Az Édesapám, Fézler Gábor

Nos. Apa nem követhető. Nem vallási vezető, nem írt motivációs könyvet (még), nem aktivista. Ő, az én kiváltságom. Egy olyan példakép, aki 50 évesen ment főiskolára és lett műszaki informatikus, 35 évesen egy komoly műtét miatt egyik napról a másikra kellett szakmát váltania, akit 40 éves anyukája ötödik gyermekként hozott a világra egy kis faluban. Aki volt alkalmazott, aztán előbb háztartásigép szerelő műhelyt vezető vállalkozó, végül a számvitelben otthonra találó társvállalkozó lett. Apa mindezek mellett heti rendszerességgel focizik és asztaliteniszezik, saját marógépet, 3D nyomtatót és model repülőgépeket épít. Az utóbbit repteti is.

Reptetés

35 éve él Édesanyámmal boldog és követendő házasságban, és megdöbbentő makacssággal vágnak bele és valósítják meg egyre-másra álmaikat. Vannak férfiak, akik erősek érted és a családért. Akik nem tudnak róla,  de választásaikkal, önazonosságukkal befolyásolják nem csak a lányuk, de azok életét is, akik ismerik őket. Édesapám ilyen és ha lehetne, mindenkinek bemutatnám. – Apa a héten parketta lerakásban teljesít csillagos ötöst.

 

https://www.instagram.com/p/BpHjbdJgtWw/?taken-by=fgeorgina

Gi


A kiemelt képet készítette: Nathan Anderson. Good job man! And thanks Unsplash.com

Related posts
Rólunk

Fél perc

Szerda reggel. A fél város még alszik, amikor én tartok a körúton, s megyek a megnyugvás…
Read more
Rólunk

Rainchester

2018. január. A gépünk landol Manchesterben (UK), ahol két éjszakát, egyetlen teljes napot…
Read more
Rólunk

A címkék sokszínűsége

Kövér. Büdös. Szőrös. Csúnya. Buzi. Travi. Bajszos. Ízléstelen. Izzadt. Csóró. Páva.
Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük